måndag 5 augusti 2013

Vad vi nu tycker efter att ha bott i huset i drygt 2,5 år

I helhet är vi väldigt nöjda med huset, men det kan vara bra att meddela + och - med facit efter 2,5 år i huset.
Tvättstugan är en höjdare. I och med att vi har torkskåp så kan hela tvättstugan bli ett torkrum där tvätten torkar lika snabbt som i torkrum i stora tvättstugor.

I tvättstugan står även vår eminenta frånluftsvärmepump. Oj vad vi är nöjda med den (NIBE F750). Det enda är att kompressorn låter lite, men med dörren stängd till tvättrummet så störs den inte.

Kakelugnen är även den en höjdare. (Gabriel kakelugn Strömsrum). Vilken härlig värme och hemtrevlighet den utstrålar :-)

I köket fungerar allt jättebra. Vi höjde bänkarna 5 cm så att jag skulle slippa stå böjd när jag lagar mat. Kanske hade 3-4 cm dock räckt.
Vi ville få in en smal vedspis i köket, men blev avrådda. "Köket är inte stort nog/ propotionerna blir fel" sade de på Fiskarhedenvillan. Vi ångrar att vi lyssnade på dem och avstod vedspis. Den skulle ha gett extra mysfaktor.

Hela övervåningen är en 10 poängare. Speciellt med den om ändring i ritningarna vi beställde. Titta gärna på dem i denna blogg.

Balkongen valde vi att den skulle bli extra djup. Det är ett val vi är väldigt nöjda med.

Men i helhet är vi väldigt nöjda med Doppingen. Det är verkligen ett hus att rekomendera. Skulle jag bygga igen skulle det troligen bli en Doppingen igen.

Minireningsverket UPONOR är mycket bra och fungerar som en klocka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar